Curs de dezvoltare a memoriei: de la muritor de rând la agent secret (Atenția și tabela lui Shulte)

De ceva timp am început să studiez mai multe tehnici de memorare și de dezvoltarea a celor 3 faze ale memoriei. Memoria senzorială, cea de scurtă durată și cea de lungă durată.

M-am gândit că aș putea scrie aici câteva exerciții simple, pe care poate cineva va încerca să le aplice. De ce nu? Primul lucru la care ar trebui să atragem atenția este ATENȚIA.

Un prim exercițiu pe care voi încerca să îl practic în următoarele zile va fi bazat pe un ciclu de exerciții focusate pe atenție.

Potrivit unor instructori ai serviciilor secrete, pentru a-ți dezvolta atenția, trebuie să faci o serie de exerciții. Creierul uman preferă să se concentreze doar pe un sigur lucru, pentru că astfel el funcționează în mod normal și nu este supus unui efort prea mare. Pentru a evita acest lucru, trebuie să facem un mix de activități (multitasking).

1. Pentru început, ar fi perfect să începem cu citirea a două cărți în același timp sau cu ascultarea a 2 posturi radio în același timp sau altceva ce vă trece prin minte. Important este că toate acestea trebuie să aibă loc prin metoda de comutare. Nu poți citi în aceeași secundă 2 cărți sau asculta 2 posturi de radio. Totul se face printr-o pauză, urmată de o comutare de la una la alta.

2. Metoda nr. 2 pentru dezvoltarea atenției,  va fi bazată pe tabela lui Shulte. Logica este destul de simplă, trebuie să faceți click pe o serie de numere în ordine crescătoare de la 1 la 25 urmărind doar cifra din centrul tabelei, fără a comuta atenția pe fiecare cifră în parte. Acest exercițiu trebuie executat doar cu ajutorul vederii periferice. Nu e atât de simplu, dar merită să încerci. După mai multe încercări timpul de execuție se va micșora cu câteva secunde.

Succes!

Find more free online flash games at Fupa.com